• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea-scout: "De Bruyne is er klaar voor"

  De Bruyne maakte indruk in zijn seizoen bij Bremen.

  Waar ligt de toekomst van Kevin De Bruyne? In Duitsland bij Leverkusen of Dortmund? Of toch bij Chelsea? Piet de Visser, scout van Chelsea, twijfelt er niet aan: bij de Londense club. "Ik ga José Mourinho er zeker over aanspreken."

  "Ik heb enorm veel gezien van Kevin bij Werder Bremen", vertelt De Visser in Het Nieuwsblad. "Ik heb echt van hem genoten. In een matige ploeg als Werder bleef hij altijd op de been. Zonder hem waren ze wellicht gedegradeerd."

  "Het gebeurt zelden dat een huurling zo'n impact heeft op een team. En dat vinden wel meer mensen bij Chelsea. Hij kreeg alleen positieve rapporten."

  "Mijn advies aan Chelsea? Dat ze hem moeten terughalen. Ik hoop echt dat hij volgend seizoen al zijn kans krijgt. Hij is er klaar voor."

  "Ik zal (nieuwe coach) José Mourinho daar zeker over aanspreken. Als een van de oudere scouts (De Visser is 78) heb ik een redelijk vrije rol, mijn mening wordt altijd gevraagd."

  "Maar ook ongevraagd geef ik de coach en de baas (Roman Abramovitsj) advies. Of Mourinho mijn raad volgt, dat weet ik niet. Het blijft zijn beslissing."

  De Bruyne maakt sowieso, net als vorig jaar, de voorbereiding mee bij Chelsea. Normaal gezien valt daarna de beslissing. De Bruyne wordt nadrukkelijk aan Dortmund en Leverkusen gelinkt en kan opnieuw uitgeleend of verkocht worden.