• home
 • video
 • pas verschenen

  "We hebben twee weken ongelofelijk scherp getraind"

  Kompany en Wilmots overleggen voor de match tegen de Serviërs.

  De Rode Duivels hebben vandaag een laatste oefenstonde gehouden voor het belangrijke WK-voorrondeduel met Servië van vrijdagavond in Brussel. Bondscoach Marc Wilmots en zijn verlengstuk op het veld Vincent Kompany zijn positief gestemd.

  "Iedereen is fris en toont de goeie mentaliteit", steekt Wilmots zijn lof voor de groep niet onder stoelen of banken. "Alle spelers zijn beschikbaar voor de wedstrijd."

  "Vakantie? Daar hebben we nu echt geen behoefte aan. We spelen vrijdag onze zevende van tien finales in deze voorronde. Er komen 50.000 mensen kijken in het stadion, dan kun je toch niet moe zijn?"

  "De stage in de VS en de vrije momenten die we hebben ingelast, hebben iedereen goed gedaan. Op dat oefenkamp was ook tijd voor iets anders dan voetbal. Dat straalt af op de trainingen."

  Wilmots heeft een basisploeg in zijn hoofd, maar geeft ze pas vrijdag vrij. "Er kan nog altijd iemand ziek worden", zegt de bondscoach.

  "Eden Hazard? Als hij zegt dat hij nog niet 100% is, getuigt dat van eerlijkheid en respect voor de ploeg. We zijn enorm gegroeid als collectief. Iedereen denkt in het belang van de ploeg, alles begint bij respect. Dat is een grote evolutie."

  "Zie ook Lukaku. Een jaar geleden liep hij nog wel eens te lachen op training. Nu is Romelu top. Top! Hij doet er alles voor en wil nog beter worden. Hij heeft een serieuze stap vooruitgezet."

  Kompany: "Zelden zo scherp op einde van een seizoen"

  Ook Vincent Kompany bood zich aan op de laatste persconferentie voor Servië. De leider van de ploeg spreekt klare taal: "De ploeg is er klaar voor. We hebben twee weken ongelofelijk scherp getraind. Ik heb zelden geweten dat dit op het einde van een seizoen zo was."

  "Niemand denkt aan vakantie. De voorbereiding kon niet beter, hopelijk zijn we vrijdag even scherp als op training."

  "Ik verwacht een gevaarlijke wedstrijd tegen een jonge, talentvolle ploeg. Ook al willen we snel beginnen, we mogen ons niet zot laten maken door de ambities. Er zijn 90 minuten om het verschil te maken."

  Met zijn uitspraken over de toekomst van de Rode Duivels op grote toernooien heeft Kompany de lat zelf hoog gelegd. "Het is prima dat de mensen enthousiast zijn. Zo lang de spelers geconcentreerd blijven is het goed."

  "Voor mij telt momenteel alleen de partij tegen Servië. Met die titels over mij in de kranten ben ik niet bezig. Enkele van mijn uitspraken zijn trouwens uit de context gerukt. Maar goed, dat is niet erg."

  België staat 12e op de FIFA-lijst, Servië pas 36e. Kompany: "Ik kijk daar nooit naar. Als ik dat toch doe, zeg ik: "We staan er niet goed voor, want Kroatië staat vierde". (lacht)"