• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Servië is géén cruciale wedstrijd"

  Wilmots: "Ik geef nog niets prijs over mijn basisploeg."

  Marc Wilmots kon voor zijn laatste training in Genk op 25 fitte spelers rekenen. Op de aansluitende persconferentie probeerde de bondscoach de euforie rond de Duivels ietwat te temperen. "Geen WK is een drama? Een ziek kindje, dat is een drama."

  Op Thomas Vermaelen na, die afgehaakt heeft maar wel nog bij de selectie blijft, kon Marc Wilmots vandaag over een volledig fitte selectie beschikken. Dus mét zorgenkindjes Thibaut Courtois en Eden Hazard.

  "Er valt eigenlijks niets te vertellen over de spelers", zegt de bondscoach. "Ik heb 25 spelers, die fysiek en mentaal klaar zijn. Ze zijn wel niet allemaal even fris, dat zal een rol spelen bij mijn selectie. Maar ik geef nog niets prijs over mijn basisploeg."

  De Belgen speelden dinsdag ook kleine wedstrijdjes van zes minuten. Kevin De Bruyne (foto) en Steven Defour waren daarin de beste. "Ze krijgen een fles champagne."

  Wilmots nam tijdens de persconferentie uitgebreid de tijd om de hoera-stemming rond de Duivels enigszins te nuanceren. "Ik lees soms: "Als we niet naar het WK gaan, is dat een drama." Nee, kinderen die ziek zijn, dat zijn drama's. Dit is een project voor de lange termijn. Deze groep is aan het groeien, maar er zijn nog punten tot verbetering."

  "Iedereen moet de voeten op de grond houden, ook de media. Ik ben blij met de euforie en het patriottisme, maar ik ben ook een realist. Misschien ben ik over 3 maanden zelfs geen coach meer.
  Er kan altijd van alles gebeuren."

  "Opgelet voor eergevoel van de Serviërs"

  De Serviërs doen niet meer mee in de groep van België. "Maar ik verwacht geen cadeaus", zegt Wilmots. "Het eergevoel bij dat soort landen is daarvoor te groot."

  "De spelers zijn ook niet dom. Ze weten dat dit een gevaarlijke tegenstander is. Het is riskant om te denken: dit wordt een makkie. De eerste 25 minuten zullen cruciaal worden."

  In de pers wordt de match tegen Servië als kapitaal aangekondigd. De bondscoach lacht dit weg. "Of we vrijdag nu winnen of verliezen, er zal niets beslist zijn. We zullen noch gekwalificeerd zijn, noch uitgeschakeld zijn."