• home
 • video
 • pas verschenen

  Petrovic: "België zal makkelijk winnen"

  Zeljko Petrovic (r) werkte jarenlang in Nederland en kent Mario Been (l) dus goed.

  Balkan-kenner Zeljko Petrovic is een fan van de Rode Duivels en ziet dus weinig problemen voor de Belgen tegen Servië. "België is vele malen beter dan Servië", is de assistent-coach van Anzji vol lof. "Servië-Kroatië kan bovendien nog jullie geluk worden."

  "Ik kan me niet voorstellen dat België in de problemen komt tegen Servië", zegt Zeljko Petrovic aan Sporza. "Ik verwacht dat België gewoon zal winnen. Servië is niet op volle sterkte, met spelers die moe zijn of zelfs al met vakantie. Er zijn de voorbije maanden ook veel vreemde dingen gebeurd."

  "België is vele malen beter dan Servië. Het is vele malen beter dan heel wat landen trouwens. Ik hoop eigenlijk dat België een belangrijke rol speelt op de komende WK's en EK's", zegt de Joegoslavische ex-international en goeie vriend van Servisch bondscoach Mihajlovic.

  Servië was jarenlang een vaste waarde op toptoernooien, maar nu moet het weer bouwen. "Het is een jonge ploeg en die heeft veel tijd nodig", zegt Petrovic. "Maar veel fans denken met hun emotie."

  "Servië heeft ook uitstekende matchen gespeeld in deze voorronde, maar het heeft te weinig gescoord. Het is toch onbegrijpelijk dat een land dat zoveel talent voortbracht geen spits heeft."

  Begin september ontvangt Servië Kroatië, de grote concurrent van België. "Dat kan jullie geluk worden, want die match leeft altijd in Servië, of we tegen dan uitgeschakeld zijn of niet."