• home
 • video
 • pas verschenen

  Pele blaast New York Cosmos nieuw leven in

  Pele (2e van rechts) speelde van 1975 tot 1977 bij NY Cosmos.

  New York Cosmos, de legendarische Amerikaanse ploeg waar Pele en Franz Beckenbauer nog voetbalden, maakt een nieuwe start. En niet zonder ambitie. Cosmos gaat in zee met Emirates Airline, dezelfde sponsor als Arsenal, Milan, PSG en Real Madrid.

  Pele speelde in de nadagen van zijn carrière in New York. Samen met een rist andere topvoetballers (ook Johan Cruijff) probeerde de Braziliaanse balkunstenaar midden en eind jaren 70 het voetbal in de VS een boost te geven.

  Pele (72) was in New York om het nieuwe Cosmos in de spotlights te zetten. "Ik speelde 25 jaar bij Santos, ik won WK's, ik kom overal ter wereld en de enige vraag die mensen mij stellen is: "Hoe is het met NY Cosmos?" Het is echt onvoorstelbaar", lachte Pele, erevoorzitter van de club, zijn tanden bloot.

  NY Cosmos begint opnieuw op een lager niveau in de Amerikaanse voetbalcompetitie, maar wil zo snel mogelijk een Major League Soccer-club worden. Er zijn plannen om een nieuw stadion te bouwen en ex-toppers uit Europa aan te trekken.

  De concurrentie in de streek rond New York is niet min, met onder meer de NY Red Bulls en New Jersey. Maar met sponsor Emirates Airline - dezelfde als enkele topclubs in Europa - wil Cosmos in 2015 weer op het hoogste niveau spelen.