• home
 • video
 • pas verschenen

  Gatlin dient Bolt een sprintnederlaag toe

  Gatlin is erg blij met zijn zege tegen Bolt.

  Verrassing op de Diamond League-meeting in Rome: Usain Bolt werd geklopt door Justin Gatlin op de 100 meter. De Amerikaan won in 9"94. Jonathan Borlée kwam er op de 400 meter niet aan te pas. Hij viel stil in de slotfase en werd 8e en voorlaatste.

  Usain Bolt heeft duidelijk nog werk voor de boeg als hij zijn alleenheerschappij op de sprintnummers wil voortzetten.

  In zijn eerste 100 meter op Europese bodem startte hij wel goed, maar kon hij zich niet losrukken uit het pak. Zijn versnelling bleef uit en zijn loopstijl oogde niet soepel.

  Bolt zag hoe Justin Gatlin hem de hele tijd voorbleef. De Amerikaan was ook als eerste aan de streep in 9"94. Bolt werd tweede net achter hem. "Deze race ging niet over de tijd, wel over strijd", zei een triomferende Gatlin. De oud-dopingzondaar liep een ereronde.

  Bolt weet dat hij nog niet aan zijn top zit. "Ik was mezelf niet", verklaarde de Jamaicaan achteraf. "Mijn start was oké, maar na een vijftal passen voelden mijn benen niet goed aan. Ik moet harder werken", zei de olympische kampioen op de 100 meter.

  Jonathan Borlée stelt teleur

  Op de 400 meter ontgoochelde Jonathan Borlée. Hij eindigde pas als achtste van de negen deelnemers in Rome, in een bijzonder matige 46"07.

  Borlée viel in een race, die niet bijster snel verliep, helemaal stil in de laatste 50 meter. Hij verloor zo nog drie plaatsen. De zege was voor LaShawn Merritt (44"96).

  Golden Gala in Rome (Ita)