• home
  • video
  • pas verschenen

    Celstraf voor racistische fans in Italië

    In Italië zijn zes aanhangers van de derdeklasser Pro Patria veroordeeld tot gevangenisstraffen van 40 dagen tot twee maanden. Ze hadden tijdens een oefenpot met Milan de gekleurde spelers van de Milanezen racistisch beledigd. Naast de celstraffen moeten ze ook nog boetes betalen.

    Kevin-Prince Boateng maakte tijdens die oefenpot, op 3 januari, duidelijk was hij over de beledigingen vond door simpelweg het veld te verlaten. Zijn Milan-ploegmaten volgden toen al snel zijn voorbeeld.

    Opvallend: Sulley Muntari, een van de Milan-spelers die door de aanhangers van Pro Patria werd geviseerd, kreeg tijdens het proces wel nog een boete van 500 euro opgelegd omdat hij niet aanwezig was in de rechtbank. Kevin-Prince Boateng en M'Baye Niang daagden wel op.