• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Ik loop weer over van vertrouwen"

  Bolt is klaar voor een scherpe tijd op de 100 meter.

  Usain Bolt loopt donderdag op de Diamond League-meeting in Rome voor het eerst dit jaar in Europa. Zijn enige andere 100 meter van het seizoen won hij wel, maar zijn tijd was een kleine tegenvaller. Bolt is klaar voor een scherpere tijd.

  Bolt neemt het in Rome op tegen onder anderen Justin Gatlin. De Amerikaan bleef dit jaar op de 100 meter al onder de tien seconden, Bolt liet een maand geleden "maar" 10"09 noteren. "We hebben achterhaald wat er toen fout ging. Ik loop weer over van vertrouwen", zegt Bolt.

  Over zijn toekomst zei Bolt nog eens dit: "Ik wil nog vier jaar de sprint blijven domineren en wil op de Olympische Spelen van Rio doen wat voor mij nog nooit iemand heeft gepresteerd."

  En daarmee bedoelt Bolt drie keer (op rij) olympisch kampioen op de 100 meter worden. Carl Lewis was het net als Bolt twee keer, in 1984 en 1988 (na de diskwalificatie van Ben Johnson).

  Samenvatting op Canvas

  Een uitgebreide samenvatting van de Diamond League-meeting in Rome is morgenavond te bekijken op Canvas, vanaf middernacht. De samenvatting wordt vrijdag herhaald, om 12.15u, ook op Canvas.