• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsjavin mag gratis vertrekken bij Arsenal

  Andrej Arsjavin mag transfervrij vertrekken bij Arsenal.

  Het huwelijk tussen Andrej Arsjavin en Arsenal is na vier jaar afgelopen. De Londense club laat de Rus transfervrij vertrekken. De Braziliaanse middenvelder Denilson en de Franse verdediger Sébastien Squillaci volgen in het spoor van Arsjavin.

  Arsjavin streek in 2009 neer bij Arsenal, dat voor de diensten van  de aanvallende middenvelder 18 miljoen euro overschreef op de rekening van Zenit. Na een stormachtig begin, met onder meer vier doelpunten in een 4-4-gelijkspel tegen Liverpool, viel Arsjavin geleidelijk aan stil. Het voorbije seizoen speelde hij maar zelden.

  Ook Denilson (foto) en Sébastien Squilacci mogen op zoek naar een nieuwe werkgever. Denilson ruilde in 2006 Sao Paulo voor Arsenal.  Tussen 2006 en 2011 kwam hij 153 keer in actie voor Arsenal. De Braziliaan werd de voorbij twee seizoenen al uitgeleend aan een club in zijn thuisland.

  Squilacci verlaat Arsenal na drie seizoenen. In zijn eerste jaar was de Fransman, die overkwam van Sevilla, nog een basisspeler, maar nadien verdween hij naar het achterplan.