• home
 • video
 • pas verschenen

  Norman (42) slaat laatste ballen op Rosmalen

  Dick Norman stopt over twee weken op het gras van Rosmalen.

  Dick Norman zet deze maand een punt achter zijn tenniscarrière. Op het grastoernooi van Rosmalen (16-22 juni) speelt de 42-jarige tennisser zijn laatste toernooi.

  Dick Norman heeft zich ingeschreven voor het dubbelspel in Rosmalen. Op het grastoernooi vormt hij een duo met de 20 jaar jongere David Goffin.

  "Hiermee komt een einde aan mijn lange 22-jarige profcarrière", zegt Norman.

  "Rosmalen is een perfect afscheidstoernooi, omdat het zo dicht bij de deur is. Vele vrienden, familie en fans kunnen gemakkelijk in de auto springen om nog eens te komen supporteren."

  "Ik kijk er naar uit om nog een laatste keer te kunnen spelen voor mijn fans en vrienden, om daarna samen mijn afscheid te vieren met een glaasje."

  Norman raakte bekend bij het grote publiek toen hij in 1995 als kwalificatiespeler de vierde ronde van Wimbledon bereikte. Hij schakelde achtereenvolgens Pat Cash, Stefan Edberg en Todd Woodbridge uit en sneuvelde pas tegen Boris Becker.

  Succesvolle dubbelspeler

  In de nadagen van zijn carrière concentreerde Dick Norman zich op het dubbelspel. Met succes. In 2009 speelde hij met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie de finale van Roland Garros.

  Het duo bereikte in totaal vier keer de halve finales van een grandslamtoernooi (Roland Garros 2009 en 2010, Wimbledon 2009 en 2010). Norman won ook vier dubbeltitels in het ATP-circuit: Chennai 2007 (met Xavier Malisse), Johannesburg 2009, Rosmalen 2009 en Zagreb 2011.