• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert wil EK atletiek van 2022 in België

  Wilfried Meert droomt van een EK in België.

  0 / 0

  Wilfried Meert droomt van een EK in België.

  De organisatie van de Van Damme Memorial wil het EK atletiek van 2022 in België laten plaatsvinden. Met hun kandidatuur willen ze hun eis voor een atletiekpiste in het nieuwe stadion in Brussel kracht bijzetten.

  De organisatie van de Memorial benadrukte nog eens "negatief verrast" te zijn door de plannen van een nieuwe nationaal voetbalstadion in Brussel, zonder atletiekpiste.

  "Wij hebben altijd gedacht dat ze rekening zouden houden met ons", zegt Wilfried Meert. "De Memorial staat er, nu al 37 jaar. Die wordt wereldwijd op tv uitgezonden, het is de finale van een prestigieuze serie, de Diamond League."

  "Voor ons is het ondenkbaar dat ze ons aan de kant zullen schuiven. Als je verneemt dat er plannen zijn voor een stadion zonder piste, is dat niet alleen een ijskoude douche, maar ook een dolksteek in onze rug."