• home
 • video
 • pas verschenen

  Man.City weekt Jesus Navas los bij Sevilla

  Jesus Navas wordt ploegmaat van Vincent Kompany.

  Na tien jaar verlaat Jesus Navas de club van zijn hart. Sevilla heeft het bod van Manchester City aanvaard voor de Spaanse international. Navas is 27 en vindt bij de ploeg van Vincent Kompany een andere Spanjaard terug, David Silva.

  Jesus Navas wilde graag andere lucht opsnuiven en Sevilla werkte mee aan zijn droom. "We hebben het bod van City aanvaard", zegt de Spaanse club op haar website, "en rekening gehouden met de wensen van onze speler. Navas wil zich verder ontwikkelen als voetballer en vindt Engeland de juiste stap."

  Hoeveel City betaalt voor de snelle flankspeler is niet bekend. Met de transfer zou een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid zijn. Als kind van de streek was Navas verknocht aan Sevilla. In 2006 en 2007 won hij met de club de UEFA-cup.

  Met Spanje won Navas het WK 2010 en het EK 2012. In Manchester vindt hij met David Silva een andere Spaanse international terug.

  Navas doet ook bij ons een belletje rinkelen, meer bepaald bij Tom De Mul. Onze landgenoot kon nooit een basisplaats afdwingen bij Sevilla, onder meer omdat Navas hem de weg versperde op de rechterflank.