• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Geen doping, wel veel motivatie"

  Philippe Gilbert spuugt Santambrogio uit.

  Philippe Gilbert heeft zich vanochtend verslikt in zijn koffie toen hij het nieuws over dopingzondaar Mauro Santambrogio las. "Succes boeken is simpel: hard trainen, minder eten en goed rusten", geeft de wereldkampioen mee op Twitter.

  De Italiaanse renner Mauro Santambrogio (foto) is vorige maand in de Giro betrapt op het gebruik van het verboden middel epo. Zijn collega-wielrenners reageren verbolgen. Ook Philippe Gilbert.

  "Ik train vandaag in Frankrijk. Ik heb geen zin om het slechte nieuws te lezen in La Gazzetta dello Sport (Italiaanse sportkrant, red) als ik voor een koffie stop. Het geval Santambrogio is onwerkelijk", tweet de wereldkampioen.

  "Als je succesvol wil zijn, is het simpel. Je moet hard trainen, minder eten en veel rusten. Je hebt geen doping nodig, alleen heel wat motivatie." Santambrogio was vorig jaar nog een ploegmaat van Gilbert bij BMC.