• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ploegleider zei nog: als je iets doet, gaat je kop eraf"

  Hulsmans was niet in de Giro met Vini Fantini.

  Vini Fantini heeft met Kevin Hulsmans ook een Belg op zijn rennerslijst staan. Die zag het dopingnieuws over Mauro Santambrogio "niet aankomen". Santambrogio is na Danilo Di Luca een tweede kopman van de fluogele ploeg die tegen de lamp loopt.

  Kevin Hulsmans ziet een verschil in het dopingverhaal van Di Luca en Santambrogio. "Van Di Luca kon je nog zeggen dat hij een voorgeschiedenis heeft, maar Santambrogio was nog nooit in opspraak gekomen", zegt Hulsmans bij Sporza. 

  "Hij reed wel sterk, maar het is makkelijk om achteraf te zeggen dat je wist dat hij doping nam omdat hij zo snel reed. Dat is "met de natte vinger wijzen"."

  "Ikzelf heb nooit iets gemerkt, maar ik ken hem ook niet zo goed. Ik heb maar één wedstrijd met hem samengereden dit seizoen, de Trofeo Laigueglia."

  Maar Hulsmans is wel kwaad op Santambrogio (kleine foto). "Het is absurd om in deze tijd nog epo te nemen. Dat is spelen met vuur en met iedereen die van wielrennen houdt. Die mannen horen niet thuis in deze sport."

  "Er zullen nu wel meer vraagtekens achter de prestaties van Vini Fantini geplaatst worden, zoals de zege van Gatto in Dwars door Vlaanderen. Maar ik heb niets gemerkt. Manager Luca Scinto is ook voor een nultolerantie qua doping."

  "Hij heeft nog tegen iedereen gezegd: als je ooit iets doet, draai ik je kop eraf. Ik weet je wel te vinden. Maar je kunt dingen op eigen houtje doen."