• home
 • video
 • pas verschenen

  "Iedereen moet klaar zijn om te spelen"

  Daniel Van Buyten traint een eerste keer apart.

  Na het feestgedruis in München heeft Daniel Van Buyten zich bij de Rode Duivels gevoegd. Vandaag heeft de verdediger van Bayern zijn eerste, individuele training afgewerkt. "Ik ben nog een beetje moe van de vieringen. Dat is logisch. Maar ik ben klaar om vrijdag te spelen."

  Van Buyten behaalde met Bayern München een historische "treble": Champions League, titel en beker. "Ik heb de hele avond verhalen moeten vertellen over de prestaties van Bayern."

  "Ik ben echt bestookt met vragen. Ze wilden alles weten over hoe het gegaan is", vertelt Van Buyten met een iets diepere stem aan Sporza.

  "Ik heb zonder twijfel te veel gezongen. We hebben goed gevierd, niemand heeft zich ingehouden. Dat moest ook na zo'n uitzonderlijk seizoen. Ik ben nog een beetje moe, maar dat is logisch."

  Door de blessure van Thomas Vermaelen stijgen de kansen van Van Buyten om vrijdag tegen Servië aan de aftrap te staan. Droomt hij van een basisplaats?

  "Alle spelers moeten klaar zijn om te spelen, het kan altijd gebeuren dat iemand niet kan spelen. Iedereen moet zich goed voorbereiden op de wedstrijd. En iedereen heeft er ook zin in en wil alles geven om de wedstrijd van vrijdag te winnen."

  "We zijn goed aan deze campagne begonnen, maar zijn er nog niet. Het wordt spannend met Kroatië. Alle wedstrijden zullen nog belangrijk zijn."

  "Guardiola gaf me positief signaal"

  Wat met zijn toekomst, ligt die na zeven jaar nog bij Bayern München? "We zullen zien. Ik ben nu bij de nationale ploeg en daarna vertrek ik met vakantie."

  "Daarna zal ik tijd nemen om erover na te denken. Er liggen nog aanbiedingen op tafel en ik wil alles analyseren. Maar ik zie een achtste jaar bij Bayern wel zitten. En blijkbaar heeft (nieuwe coach) Pep Guardiola met de directie ook al over mij gesproken."

  "Hij zou gezegd hebben dat hij de Van Buyten van dit seizoen er volgend jaar heel graag bij zou hebben. Dat is positief voor mij."