• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoon van Zabel wordt ploegmaat van Gilbert

  Zabel won dit jaar de Ronde van Vlaanderen bij de -23-jarigen.

  De 19-jarige Rick Zabel, zoon van ex-spurter Erik Zabel, heeft zijn eerste profcontract ondertekend. BMC strikte het Duitse talent. "Rick behaalde de voorbije jaren heel wat goeie resultaten en heeft veel geleerd van zijn vader", zegt BMC-teambegeleider Allan Peiper.

  Erik Zabel (foto onder) won meer dan 200 koersen tijdens zijn carrière (1991-2008) en heeft zes groene truien uit de Tour in zijn kast liggen. Rick Zabel (19) -  die als kleine jongen vaak het podium betrad met zijn vader - wil nu in zijn voetsporen treden.

  Zijn eerste stappen in het profpeloton zal Zabel junior bij BMC zetten, de ploeg van onder meer Philippe Gilbert en Cadel Evans. Volgens BMC-teambegeleider Allan Peiper heeft ook de jongste Zabel alles om te slagen.

  "Rick behaalde de voorbije jaren heel wat goede resultaten. Hij heeft zeker veel geleerd van zijn vader, bovendien hebben ze heel wat gelijkenissen als renner. Rick is ook een sprinter die zich op heel wat parcoursen kan tonen."

  Zabel zelf kijkt uit naar trainingen met de grote jongens bij BMC. "Wat een namen allemaal. Ik kan heel wat leren van hen. Ik wil elk jaar beter worden. Ik word pas 20 eind december, dit is een droom voor mij."