• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA-vedette Jason Kidd stopt op zijn 40e

  Kidd (l) speelde het voorbije seizoen bij de Knicks.

  De NBA is een van zijn smaakmakers kwijt: Jason Kidd geeft er op zijn 40e de brui aan. De point guard beëindigde zijn carrière, die 19 jaar duurde, bij de New York Knicks.

  Het afscheid van Jason Kidd komt ondanks zijn leeftijd (40 jaar) toch nog een beetje onverwacht, want hij had nog een contract van twee jaar bij de New York Knicks ter waarde van 6 miljoen dollar.

  "Mijn tijd in het profbasketbal was een ongelooflijke reis, maar een waar na 19 seizoenen een eind aan moet komen", zei de legendarische point guard.

  Kidd speelde voor Dallas, Phoenix, New Jersey én New York en had op elk team een impact. De Nets leidde hij naar twee NBA-finales, met Dallas pakte hij in 2011 de titel en New York loodste hij naar de tweede ronde van de play-offs.

  12.091 assist, 2.684 steals

  Jason Kidd werd in 1995 uitgeroepen tot Rookie van het Jaar, samen met Grant Hill. Die laatste kondigde enkele dagen geleden ook zijn afscheid aan.

  Veel titels won Kidd niet, maar hij heeft een stevig palmares: een NBA-titel (2011), twee olympische titels (2000 en 2008) en tien selecties voor de All Star Game. In zijn carrière was hij goed voor een gemiddelde van 12,6 punten, 8,7 assists, 6,3 rebounds en 1,93 steals.

  In absolute cijfers zijn die statistieken nog knapper. Zowel met de12.091 assists en de 2.684 steals uit zijn carrière staat hij tweede op de alltime-ranking na John Stockton.