• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Wiggins er niet bij verandert niet zo veel"

  Contador is 30 intussen.

  Alberto Contador wil de Tour niet terugbrengen tot een duel met Chris Froome. Dat is nochtans wat veel wielerkenners voorspellen. Over de kansen van Jurgen Van den Broeck zegt de Spanjaard: "Hij is solide en erg professioneel, maar komt ook altijd een beetje te kort."

  Na de Ardense klassiekers verdween Alberto Contador van het voorplan. Hij bouwde een rustperiode in, gevolgd door intensieve trainingen in de buurt van Lugano, waar hij nu woont. De Dauphiné rijdt Contador naar eigen zeggen enkel "om sterker te worden".

  "De Tour is pas over vier weken en wordt in de laatste week beslist", zei Contador aan de verzamelde pers in Frankrijk. "Pas dan moet ik in topvorm zijn. Al zal ik me van de week in de Dauphiné wel eens testen, zoals iedereen, vermoed ik."

  De komende Tour moet een duel worden tussen Contador en Chris Froome. Of ziet de Spanjaard dat anders? "Froome is dit jaar de referentie in het rondewerk en ik heb de Tour twee keer gewonnen, maar er zijn nog veel andere renners: Van Garderen, Valverde en Evans bijvoorbeeld."

  Titelverdediger Bradley Wiggins ontbreekt. Contador: "Veel zal dat niet veranderen, denk ik. Bradley was niet in vorm. Mocht Froome passen, dat zou pas groot nieuws zijn."

  En wat vindt Contador van Jurgen Van den Broeck? "Van den Broeck is een solide renner, erg professioneel. Hij doet alles voor zijn vak. In de Tour rijdt hij sterk bergop, maar je merkt ook dat hij altijd een beetje tekortschiet."