• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona stelt Neymar voor: "Droom komt uit"

  Neymar goochelde met de bal voor 50.000 fans.

  Neymar heeft vandaag zijn officiële intrede gemaakt bij Barcelona. En zoals dat bij een vedette past, gebeurde dat met de nodige luister, media-aandacht en publieke belangstelling.

  Neymar had een drukke eerste werkdag in Barcelona. Nadat hij in de namiddag zijn medische tests succesvol had doorstaan, zette de 21-jarige Braziliaan van Santos zijn krabbel onder een vijfjarig contract.

  50.000 fans hadden ondertussen een plaatsje gevonden in Camp Nou om getuige te zijn van zijn eerste baltoetsen in het shirt van Barcelona.

  De spits betrad het veld in een shirt met "Neymar Jr", maar nog zonder nummer. Hij jongleerde even en maakte een toertje rond het stadion. Hij sloot zijn marathondag af met een persmeeting.

  Barcelona klapte ook nog uit de biecht en onthulde dat het 57 miljoen betaalde voor Neymar en dat er in zijn contract een opstapclausule van 190 miljoen euro staat.

  "Wil Messi, de beste speler, helpen"

  Neymar goochelde niet alleen met de bal, hij sprak het publiek in Camp Nou ook even toe. Hij pakte de Barcelona-fans in met enkele Catalaanse woorden: "Ik ben heel gelukkig om bij Barcelona te kunnen spelen en mijn droom te realiseren."

  Daarna schakelde de Braziliaan over op het Portugees: "Ik ben gekomen om het team en Messi, de beste speler van de wereld, te helpen."