• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballan maakt donderdag zijn rentree

  Ballan is klaar voor zijn comeback.

  De lijdensweg van Alessandro Ballan is bijna ten einde. De Italiaanse renner van BMC maakt donderdag zijn comeback in de GP Gippingen in Zwitserland. Ballan stond een klein half jaar aan de kant na een bijzonder zware val.

  Eind december moet Ballan nog gedacht hebben dat zijn loopbaan erop zat. Op stage in Spanje liep hij toen een dubbele beenbreuk en een gebroken rib op. De ex-wereldkampioen moest ook zijn milt laten wegnemen.

  Ballan (33) is blij dat hij weer kan koersen: "Ik voel me als een kind dat lang moest wachten op een nieuw speeltje."

  "Ik voel me goed. Ik heb twaalf dagen getraind op hoogte. Ik weet wel niet hoe ik zal reageren op de tempowisselingen, maar ik wil vooral finishen."