• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar: "Ik teken maandag voor Barcelona"

  Neymar speelt binnenkort aan de zijde van Messi.

  Neymar heeft niet veel tijd nodig gehad om een keuze te maken tussen Real Madrid en Barcelona. Zoals verwacht heeft de Braziliaanse aanvaller van Santos gekozen voor Barcelona. Barcelona zou ongeveer 28 miljoen euro op tafel leggen voor Neymar (21).

  Gisteren had Santos, de Braziliaanse club van Neymar, bekendgemaakt dat het zijn goudhaantje naar Europa liet vertrekken. Neymar mocht zelf kiezen tussen de aanbiedingen van Barcelona en Real Madrid.

  Vannacht kondigde hij zijn keuze aan op Twitter en Instagram. "Ik kan het niet voor mij houden tot maandag. Mijn vrienden en familie kennen mijn beslissing al, ik teken maandag voor Barcelona."

  Barcelona bevestigde meteen het bericht op zijn website. "Barcelona heeft een akkoord bereikt met Neymar over een contract voor vijf seizoenen."

  Barcelona gooit al meteen met lof. "Neymar staat bekend voor zijn buitengewone technische kwaliteiten die van hem een nachtmerrie maken voor elke defensie. Zijn stijl is prachtig om te zien en kreeg lof van Pele. Velen zien hem trouwens als de opvolger van Pele."

  "Ik ben verdrietig, maar ook blij"

  Neymar staat erop om op het veld afscheid te nemen van Santos en zijn supporters. De aanvaller speelt nog mee in de openingsmatch van de competitie tegen Flamengo in het nieuwe WK-stadion in Brasilia.

  "Ik wil nog een keer het shirt van Santos dragen en de supporters mijn naam horen scanderen", zegt Neymar. "Titels, goals, dribbels en de gezangen van de fans zullen altijd in mijn hart blijven."

  "Dit is een speciaal moment. Ik ben verdrietig omdat ik Santos verlaat, maar ik ben ook blij dat ik met Barcelona een nieuwe uitdaging heb." Neymar is vooral blij dat hij aan de zijde van Lionel Messi, waar hij een grote boon voor heeft, mag spelen.