• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens: "Pennetta is geen cadeau voor mij"

  Kirsten Flipkens: "Ik moet ervan genieten."

  Kirsten Flipkens komt op gras en hardcourt beter uit de verf dan op gravel. Ze heeft nog nooit geschitterd op Roland Garros. Met Flavia Pennetta krijgt ze meteen een taaie tante voorgeschoteld. "Het is een uitdaging om beter te doen dan de tweede ronde."

  Kirsten Flipkens is na een lastige week in Brussel afgezakt naar Parijs. "Het zijn moeilijke weersomstandigheden maar dat is voor iedereen hetzelfde. We gaan er het beste van maken", zegt Flipkens.

  "Gravel is sowieso niet mijn favoriete ondergrond en dat zal het nooit worden. Ik ben hier nog nooit verder geraakt dan de tweede ronde, maar het is een uitdaging om beter te doen dan dat."

  "Ik dacht dat ik als reekshoofd gespaard zou worden, maar Pennetta in de eerste ronde is geen cadeau. Ze komt terug uit blessure, maar als Pennetta in vorm is, dan is ze zeker top 15 waard is."

  Flipkens werd in Brussel in de tweede ronde uitgeschakeld. Daar had ze het heel moeilijk mee. "Ik heb die uitschakeling doorgespoeld. Ik mag er niet te lang bij stilstaan", zegt Flipkens.

  "Ik mag niet bij de pakken blijven zitten. Ik ben bezig met mijn voorbereiding op Roland Garros. Ik moet vooruit kijken. Ik kan geen mooier leven hebben dan dit, ik ga ervan genieten."

  "Ik zal geen sprong van 10 plaatsen meer maken"

  Flipkens staat nu op de 21e plaats op de WTA-ranking, haar hoogste positie. Maar lonkt ze niet stiekem naar de top 20? "Of ik nu 20e of 21e ben, wat maakt dat nu uit? Dat is een luxeprobleem."

  "In de vijf jaar dat ik misschien nog speel, zal ik geen sprong van tien plaatsen meer maken. Dat besef ik wel. Ik moet nu genieten van deze periode." Flipkens speelt morgen de vierde match vanaf 11u op Court 1.