• home
 • video
 • pas verschenen

  Dertig jaar na zijn pa wint Rosberg in Monaco

  Nico Rosberg kan de pole vasthouden.

  De Duitser Nico Rosberg heeft een tweede GP-overwinning in zijn carrière geboekt. In de straten van Monaco verzilverde de Mercedes-rijder zijn poleposition. De Grote Prijs was er één met incidenten.

  Na 38 van de 78 rondes ging Felipe Massa uit de bocht. Met een brace rond zijn nek verliet hij het circuit. De safety car kwam eraan te pas en na zeven rondes mochten de bolides weer hun gang gaan. Hamilton verloor zo twee plaatsen. Hij moest in de pits zijn teamgenoot Rosberg laten voorgaan en zag Vettel en Webber daarvan profiteren.

  Toen Maldonado en Chilton tegen elkaar botsten, moesten alle rijders zelfs even uit hun auto.

  Rosberg hield telkens het hoofd koel, zelfs bij een derde onderbreking wegens een botsing tussen Grosjean en Ricciardo. Rosberg doet zo even goed als zijn vader Keke. Die won dertig jaar geleden in de straten van Monaco.

  Vettel eindigde tweede en blijft de WK-leider. Alonso deed een slechte zaak in de WK-stand. De Spanjaard van Ferrari hoopte als eerste voor drie verschillende teams te winnen in Monaco, maar werd pas zevende. Ook Kimi Räikkönen had een rotdag. De Fin werd pas tiende na een laat akkefietje met Sergio Perez.

  Rosberg: "Een grote stap vooruit"

  Nico Rosberg treedt dus in de voetsporen van zijn vader Keke. "Het is speciaal dat ik dertig jaar na mijn vader kan winnen in Monaco, maar om eerlijk te zijn: dat is niet waar ik aan dacht toen ik over de finish reed", zegt de Duitser.

  "Ik ben heel trots op het team. Ze hebben mij een fantastische auto gegeven om hier te kunnen winnen. We hebben weer een grote stap vooruit gezet sinds de laatste Grote Prijs in Barcelona."

  "Het is mooi dat we het deze keer wel konden afmaken, maar we mogen niet euforisch worden. We hebben nog altijd een probleem om het een hele race goed te doen."

  Vettel: "Ik ben blij met het resultaat"

  Sebastian Vettel werd tweede en deed een goede zaak in de WK-stand. "Ik ben blij met mijn tweede plaats. Iedereen weet hoe moeilijk het hier is om in te halen", zegt de Red Bull-rijder.

  Na de GP van Barcelona had Vettel kritiek op de banden. Deze keer deden veel teams het wat trager uit vrees voor de te snelle slijtage. "Ik was een beetje verrast dat het zo traag ging", zegt Vettel. "Je verwacht om twee pijlen te zien, maar in de eerste rondjes zag ik twee logge cruiseschepen voor mij."