• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergen heeft geen genade met Charleroi

  Bergen wint opnieuw bij Charleroi en bereidt nu de finale voor.

  Bergen heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de play-offs in het basketbal. Bergen wipte Charleroi met 0-3. In de derde match werd het 57-71 voor Bergen. "Dit belooft voor de finale", luidt het bij Bergen.

  Charleroi had in eigen huis geen enkele keer verloren tot Bergen langskwam in de play-offs. Vorige week werd het al 53-64.

  In de twee vorige matchen in de play-offs domineerde Bergen Charleroi en dat was ook in de derde match het geval.

  Charleroi moest de hele eerste helft achtervolgen. Bij de rust was het 30-34. Charleroi kon ook in de tweede helft het tij niet keren. Bergen won uiteindelijk met overtuigende 57-71-cijfers.

  Voor Charleroi komt er zo een eind aan een teleurstellend seizoen. Charleroi-coach Bozzi: "We hoeven niet rond de pot te draaien. Ons seizoen is mislukt. Zowel in Europa als België hebben we niets bereikt. Ook ik draag mijn verantwoordelijkheid. We moeten lessen trekken voor volgend seizoen."

  Defraigne (Bergen): "Zijn sterk buitenshuis"

  Bergen-coach Yves Defraigne was trots op de prestatie van zijn ploeg. "Dat wij hier twee keer konden winnen zegt heel veel over onze kwaliteiten", zegt hij aan Belgacom tv.

  "Buitenshuis zijn we heel sterk. Dan kunnen we de zwakke punten bij de tegenstander uitbuiten. Dat is goed nieuws voor de finale."

  Bergen kent zijn tegenstander in de finale nog niet. In de andere halve finale leidt Oostende met 2-1 tegen Aalstar. Morgen staat in Aalst de vierde match op het programma.

  Charleroi-Bergen 57-71

  Quarters: 16-21, 14-13, 15-19, 12-18
  Topschutter Charleroi: Beghin: 12
  Topschutter Bergen: Wallace 16