• home
 • video
 • pas verschenen

  Santos: "We verkopen sterspeler Neymar"

  Neymar zwaait naar de toeschouwers van Santos.

  De Braziliaanse superster Neymar lijkt op weg naar Barcelona of Real Madrid. Zijn Braziliaanse club Santos heeft bekendgemaakt dat het de aanbiedingen van twee clubs heeft aanvaard. "We hebben besloten om Neymar te verkopen", laat Santos weten.

  Drie jaar geleden hadden Santos en Neymar een miljoenenbod van Chelsea naast zich neergelegd. Gisteren liet Santos weten dat het de strijd om Neymar te houden tot en met het WK 2014 in Brazilië opgegeven heeft.

  "We hebben alles geprobeerd om Neymar te houden", zegt voorzitter Rodrigues. "Maar in de huidige situatie kunnen we de aanbiedingen niet meer naast ons neerleggen."

  "We hebben onze aanvaller op de hoogte gebracht van de aanbiedingen. Het is nu aan hem om die te bestuderen en in de komende dagen een club te kiezen."

  De 21-jarige Neymar is het goudhaantje van Santos én Brazilië. Met zijn onnavolgbare dribbels was hij een publiekslieveling en de enige speler buiten Europa die finalist was voor de FIFA-speler van 2012.

  Neymar: "Ik ben niet gehaast"

  Santos maakte niet bekend om welke clubs het gaat, maar het is algemeen geweten dat Barcelona en Real Madrid Neymar al een tijdje het hof maken. Het zou gaan om een bod van ongeveer 30 miljoen euro.

  Neymar zelf heeft rustig gereageerd op het nieuws. "Ik ben blij om te horen dat die twee clubs interesse hebben voor mij. Ik ben trots, het is een van de mooiste momenten uit mijn carrière."

  "Ik ga beide aanbiedingen goed bestuderen. Samen met mijn familie zal ik dan beslissen. Dat kan 5 minuten duren, maar ook drie dagen, ik ben niet gehaast."

  De vader van Neymar, die ook zijn manager is, liet hetzelfde geluid horen. "We zullen nu niet overhaast te werk gaan. We zullen erover praten en zien wat mijn zoon wil. Het is zijn keuze."

  Neymar heeft in het verleden al laten doorschemeren dat Barcelona zijn voorkeur wegdraagt. Hij zou namelijk graag samenspelen met Lionel Messi. Het bod van Real zou echter groter zijn dan dat van Barcelona.