• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg snelt ook in Monaco naar de pole

  Rosberg pakte ook in Spanje en Bahrein de pole.

  Nico Rosberg heeft in Monaco voor de derde GP op een rij de poleposition veroverd. De Duitser was in zijn Mercedes een tikkeltje sneller dan zijn ploegmaat Lewis Hamilton en wereldkampioen Sebastian Vettel. Fernando Alonso start zondag vanaf de zesde plaats.

  De kwalificaties voor de Grote Prijs van Monaco zijn nog altijd een beetje belangrijker dan bij een andere GP. Op het stratencircuit in het prinsdom is het namelijk moeilijker inhalen.

  In het begin van de kwalificaties veroorzaakte het natte wegdek nog wat problemen voor de rijders, maar tegen de laatste sessie konden ze allemaal voluit gaan op slicks.

  In die laatste sessie toonde Rosberg zich in zijn ultieme ronde iets minder dan een tiende seconde sneller dan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Felipe Massa vertrekt morgen als allerlaatste, zijn auto was niet klaar na een crash in de vrije oefenritten.