• home
 • video
 • pas verschenen

  Malisse: "Ik word een dagje ouder"

  Xavier Malisse hoopt Milos Raonic te kunnen verschalken.

  Xavier Malisse en Steve Darcis komen zondag al meteen in actie op de eerste dag van Roland Garros. Malisse speelt om 11u op Court Suzanne Lenglen tegen Milos Raonic, Darcis speelt na twee vrouwenmatchen en de match van Roger Federer op Court Philippe Chatrier.

  Malisse heeft met het Canadese talent Milos Raonic een taaie brok geloot. De voorbereiding van Malisse verliep niet vlekkeloos. In Rome moest hij opgeven met een blessure aan zijn pols.

  "Ik heb nog altijd wat last van stramheid, vooral bij volleys. Het is niet ideaal, maar goed, het zal wel lukken. De trainingen zijn oké. Ik zal iets tegen de pijn nemen. Dan lukt het wel."

  "Tegen Raonic wordt het niet makkelijk. Hopelijk kan ik een beetje genieten. Ik moet uit die twijfelperiode geraken. Op training gaat het goed maar ik heb geen matchritme. Ik word een dagje ouder."

  "Het is geen cadeau om tegen een topper als Raonic te moeten beginnen. Het moet leuk spelen zijn als je zo'n service hebt.

  "Ik heb dit jaar ook nog niet veel matchen op gravel gewonnen. Ik wil me vooral amuseren en als je van een topper wilt winnen, moet het toch in de voorronde gebeuren."