• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasselt verpest het titelfeest van Bocholt

  Hasselt klopt Bocholt met 24-25.

  Het is nog een week wachten op de kampioen in het handbal. Bocholt had het in eigen huis kunnen afmaken, maar het verloor na een thriller met 24-25 van Hasselt in de tweede match van de play-off-finale.

  Bocholt kon in zijn 25e bestaansjaar zijn eerste titel behalen, maar leek last te hebben van titelstress. Hasselt stond de hele eerste helft op voorsprong.

  Bocholt bleef knokken en diep in de tweede helft leek het alles om te buigen. Van 15-19 ging het plots naar 21-22 én 24-23. Hasselt leek getuige te worden van een titelfeest, maar scoorde dan nog twee keer: 24-25. Bocholt kreeg nog 20 seconden de kans om verlengingen af te dwingen, maar dat lukte niet.

  Volgende week zaterdag wordt in Bocholt beslist over de titel.

  Lenders: "Dit is een beetje dom"

  "Het is een beetje dom dat we in de laatste minuut onze voorsprong nog verspelen", zegt Bart Lenders van Bocholt.

  "We waren te slap voor een scherp Hasselt in de eerste helft, maar konden het dan toch ombuigen. We hadden het kunnen afmaken, maar missen enkele kansen en maken wat fouten in de verdediging."

  "Misschien was de druk te hoog, maar dat geldt eigenlijk ook voor Hasselt. We zullen wel zien volgende week."

  Lettens: "Is werk van de hele ploeg"

  Hasselt-keeper Jef Lettens hield Bocholt van verlengingen met een knappe save in de slotseconden. "Dit doet heel veel deugd", zegt Lettens aan Sporza. "Ik wist bij die redding van waar het gevaar ging komen."

  "Maar dit is vooral het werk van de hele ploeg. Zij hebben ook hun werk gedaan door veel te scoren. Volgende week moeten we weer zo spelen. Straks in de bus moet de euforie al weg zijn en vanaf maandag moeten we hard werken."