• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische volleyvrouwen peuzelen Noord-Ierland op

  België (archieffoto) speelt zondag voor de groepszege tegen Zwitserland.

  De Belgische vrouwen hebben ook hun tweede opdracht op het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk tot een goed einde gebracht. De Belgen versloegen Noord-Ierland makkelijk met 3-0 (25-7, 25-4, 25-8).

  Bondscoach Gert Vande Broek liet enkele speelsters rusten met het oog op de cruciale match van zondag tegen Zwitserland. De Belgen stoomden met een sterke Van de Vyver, Vandesteene en Gillis meteen naar 10-0.

  Toen Horemans aan de opslag kwam waren de Noord-Ierse vrouwen helemaal kansloos. Het werd uiteindelijk: 25-7.

  In de tweede set liep het nog vlotter voor België 25-4. In set drie gunden de Belgen Noord-Ierland acht punten. Het was Laforge die het afmaakte.

  België speelde met Horemans, Vandesteene, Gillis, Van de Vyver, Laforge, Aelbrecht, Courtois (libero).

  Valérie Courtois: "Moet lukken tegen Zwitsers"

  Zondag speelt België de beslissende match tegen Zwitserland, dat net als België twee keer won. "Dat wordt opletten, ze hebben een sterke opslag", zegt Valérie Courtois, zus van Rode Duivel Thibaut Courtois.

  "We zullen Zwitserland nog eens scouten en dan moet winst mogelijk zijn. We moeten zien dat we onze aanval ontwikkelen zoals het hoort. We zitten in een goeie flow. We zijn twee jaar geleden aan dit project begonnen en je ziet dat het steeds beter gaat. Ik hoop echt dat het lukt morgen."