• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern: "Hopen op steun van de voetbalgoden"

  Bayern-coach Heynckes: "Dit moet een hoogtepunt worden."

  Vanavond staan de twee Duitse grootmachten oog in oog in de strijd om de beker met de grote oren. Bayern München neemt de favorietenrol graag op zich. Maar ook Borussia Dortmund toont zich strijdvaardig. "We hebben niets te verliezen", zegt trainer Klopp.

  Bayern München kan terugblikken op een ijzersterk seizoen. Het sloot de competitie af met 25 punten voorsprong op grote concurrent Borussia Dortmund. Trainer Jupp Heynckes noemt het "hun beste seizoen in vijftig jaar".

  Bayern München heeft al heel wat Champions League-ervaring. De club speelt vanavond al zijn derde finale in vier jaar tijd. Vorig jaar verloor de Duitse kampioen van Chelsea.

  "Ook toen waren wij het betere team", zegt Heynckes. "De voetbalgoden waren toen tegen ons, maar vanavond hopen we op meer steun. Deze match moet de bekroning worden op de carrière van mijn spelers."

  Kapitein Lahm is optimistisch over de kansen van zijn club. "Niets houdt ons tegen om vanavond te winnen. Iedereen is fit. Wij zijn favoriet." Ploegmaat Thomas Müller treedt hem bij. "Dit is voor ons een wedstrijd zoals alle anderen. We laten ons niet gek maken."

  "Laten zien dat Dortmund een grootse ploeg is"

  Borussia Dortmund won de beker met de grote oren nog maar één keer, in 1997. "Wij zijn zeker geen favoriet, maar we zullen er alles aan doen om te winnen", zegt trainer Klopp. "Het is zoals de Mount Everest beklimmen. Je weet dat je kunt vallen, maar toch begin je eraan."

  Dortmund mist vanavond sterspeler Mario Götze, die na dit seizoen naar Bayern verhuist. Centrale verdediger Mats Hummels raakt wel fit. "Mijn enkelblessure is nog niet helemaal genezen maar ik ben klaar om te spelen. Ik wil de spelers die volgend jaar vertrekken laten zien dat ook Borussia in staat is tot grootse overwinningen."