• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Alphen: "Mijn revalidatie gaat traag"

  Hans Van Alphen zal er niet bij zijn in Götzis.

  Dit weekend verzamelen de meerkampers op de prestigieuze meeting van Götzis in Oostenrijk. Hans Van Alphen, de winnaar van vorig jaar, moet passen. Hij revalideert van een zware enkeloperatie. Ook Collega-tienkamper Thomas Van der Plaetsen herstelt nog. Hij is optimistisch voor de zomer.

  Van Alphen werd in maart geopereerd aan z'n enkel nadat hij slecht was neergekomen bij een polsstoktraining. Momenteel revalideert hij nog steeds.

  "Ik vind dat het traag gaat, maar toch sta ik voor op het schema", vertelt de nummer 4 van Londen.

  "Ik kan lichtjes joggen en werk mijn krachtoefeningen af. Ik ben sterker dan ooit, dat wel, maar op technisch vlak loop ik achter."

  In augustus wil Van Alphen deelnemen aan het WK. "Hopelijk kan ik over een maand weer specifiek trainen. Ik ga enkel naar Moskou als ik daar kan presteren. Voor amper 8.000 punten ga ik niet."

  Van der Plaetsen: "Zelfde niveau als in 2011"

  Ook Thomas Van der Plaetsen (22) is er niet bij in Götzis. Hij maakt dit jaar zijn comeback nadat een hamstringletsel hem vorig jaar van de piste had gehouden.

  "Twee weken geleden heb ik mijn eerste wedstrijd gelopen. En het viel goed mee met mijn hamstring", zegt Van der Plaetsen.

  "Ik heb nog even nodig om voluit te gaan, maar ik ben optimistisch over mijn zomer. Ik hoop weer op hetzelfde niveau, of zelfs beter, te presteren als in 2011."

  "In juli wil ik me kwalificeren voor het WK atletiek in Moskou. Daar wil ik graag mijn persoonlijk record (8.157 punten, red.) verbeteren en aanleunen bij de 8.200 punten."