• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotte: "Het maakt toch niet meer uit"

  Schotte: "Ik moet het nog zien of de rit van morgen gereden wordt."

  Door het slechte weer dreigt de Giro met een sisser te eindigen. Renaat Schotte denkt dat de renners er niet al te zwaar aan tillen. "Nibali is toch met voorsprong de beste."

  De slotweek van de Giro leek op papier voor spektakel te zorgen, maar door het slechte weer eindigt de Ronde van Italië meer dan waarschijnlijk met een sisser. "De lastige finale van de Giro is bijna letterlijk weggesmolten", zegt Sporza-commentator Renaat Schotte.

  "De afgelasting van de vrijdagrit is helemaal te begrijpen, want het is niet te doen. De rit van zaterdag is ook al aangepast. Enkel de klim naar Tre Cime di Lavaredo is nog intact, maar de berichten zijn
  onheilspellend. Ik moet het nog zien."

  "Het weer drukt op de hele Giro-karavaan. Er zijn meer renners ziek en ook de volgers lijden hieronder. Het is de eerste keer in 24 jaar dat een rit in de Giro wordt afgelast."

  "Eigenlijk maakt het niet meer uit, want in de klimtijdrit zagen we dat Nibali met voorsprong de beste renner is in deze Giro. Voor de andere truien en ereplaatsen is het wel nog belangrijk. Door deze afgelasting is Cavendish bijvoorbeeld bijna zeker van de puntentrui."