• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera naar STVV: "Tweede is geen stap terug"

  Yannick Ferrera wil met STVV weer naar eerste stijgen.

  Exit Guido Brepoels bij STVV. De coach zal volgend seizoen niet meer aan de slag zijn in Sint-Truiden. Zijn opvolger bij de tweedeklasser heet Yannick Ferrera, die vorig seizoen nog met Charleroi in eerste aan de slag was.

  Brepoels (52) eindigde het voorbije seizoen met een jonge ploeg vierde in tweede klasse en miste net de eindronde. "We verlengen het contract van Brepoels van één jaar niet", meldt STVV. "Wij danken Guido voor wat hij het voorbije seizoen gepresteerd heeft."

  Brepoels was tussen 2008 en 2011 ook al eens de sportieve baas van STVV. In 2009 pakte hij de titel in tweede klasse, een seizoen later haalde hij Play-off I in eerste.

  Ferrera, 20 jaar jonger dan Brepoels, was vorig seizoen voor het eerst hoofdcoach. Op een eigenzinnige en verfrissende manier hield hij Charleroi in eerste, maar hij stapte er in februari op na een verschil in visie met het bestuur.

  "Geen Brepoels door kleiner budget"

  • Yannick Ferrera (coach): "STVV heeft een ambiteus en boeiend project waarmee het terug naar eerste klasse wil. Dat wil ik ook. Ik zie STVV niet als een stap terug. Hier hoop ik te kunnen werken in rustige en goede omstandigheden. Mijn voorganger Guido Brepoels heeft mooie resultaten gehaald met de groep."
  • Bart Lammens (voorzitter): "We raakten er met Brepoels niet uit, omdat we ons budget moeten inkrimpen. Vorig seizoen hadden we nog wat extra middelen uit eerste klasse. Vanaf nu moeten we met het budget van een tweedeklasser werken. Een gemiddeld loon van een trainer in tweede is volgens mijn informatie gelijk aan het loon van een bediende. Daar willen we niet van afwijken."