• home
 • video
 • pas verschenen

  Di Luca loopt opnieuw tegen de dopinglamp

  Di Luca loopt weer tegen de lamp

  Geen rit in de Giro, maar wel een dopingbom vandaag: ex-winnaar Danilo Di Luca is nog voor de Giro-start betrapt op het gebruik van epo.

  Di Luca (Vini Fantini) liep tegen de lamp bij een onaangekondigde dopingcontrole net voor de Giro bij hem thuis. Hij reed wel gewoon mee in het peloton en stond 26e na de klimtijdrit van donderdag. Daarin was hij nog tiende geworden.

  De 37-jarige Di Luca is niet aan zijn proefstuk toe, want in 2009 werd hij al twee jaar geschorst wegens doping. Hij was toen betrapt op cera, de opvolger van epo. Hij kreeg uiteindelijk strafvermindering omdat hij meewerkte met het onderzoek en stond slechts 15 maanden aan de kant. Nu zal zijn carrière helemaal voorbij zijn.  

  Di Luca was in 2007 de eindwinnaar van de Giro en won dat jaar ook Luik-Bastenaken-Luik. 2005 sloot hij af als de nummer 1 van de wereld, na onder andere winst in de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race.