• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "Weekendje nadenken over Oostende"

  Oostende werd begin april kampioen in tweede klasse.

  De mogelijke scenario's over fusies en verhuizingen in het Antwerpse blijven de gemoederen beroeren. Promovendus Oostende ontkent - net als gisteren - dat het betrokken is bij de constructie van een nieuwe Antwerpse club. Maar coup de théâtre: Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem, blijkt middels een voorakkoord hoofdaandeelhouder van Oostende. En hij houdt alle mogelijkheden open.

  Patrick Decuyper, de CEO van Zulte Waregem, sprak van de week met Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen. Inzet: de toekomst van het Antwerpse voetbal.

  Verschillende scenario's kwamen daarbij op tafel: van Zulte Waregem dat op het Kiel zou spelen tot een verkoop en een verhuizing van Oostende richting Antwerpen. Maar daar komt niets van in huis, zo zegt KVO-voorzitter Yves Lejaeghere aan Sporza. Hij gaf wel toe dat hij zijn aandelen aan Decuyper verkocht via een voorakkoord (zie Lees ook).

  "Toevallig heb ik nu extra stamnummer"

  Lejaeghere gaat ervan uit dat Decuyper het voorakkoord niet opeist. Maar dat is buiten de waard gerekend. Decuyper zei aan VTM Nieuws dat hij "er een weekendje wil over nadenken".

  Decuyper had de voorbije week over zijn deal met Oostende gezwegen. "Ik sloot een voorakkoord toen het er niet naar uitzag dat Oostende naar eerste zou gaan. Ik zag de club als satellietclub voor Zulte Waregem, waar jongere spelers zich rustig kunnen ontwikkelen."

  "Toevallig heb ik nu aandelen in mijn hand van een eersteklasser en moet er een oplossing gezocht worden."

  "Het is belangrijk om te stellen dat er nu vijf eersteklassers zijn in West-Vlaanderen. Behalve Club Brugge is het goed mogelijk dat een van die andere vier volgend seizoen naar tweede klasse zakt."

  "Een goeie oplossing voor iedereen"

  Decuyper wil Lejaeghere en co niet meteen geruststellen. Hij wil niet zeggen dat Oostende in Oostende zal spelen. "Ik moet daar rustig over nadenken en zal met enkele mensen de mogelijkheden bekijken."

  "Iedereen vindt mij de boeman, maar zo slecht ben ik niet. Ik wil een goeie oplossing voor iedereen. Ik heb twee stamnummers en bijvoorbeeld in Antwerpen willen ze een eersteklasser en zijn er investeerders. Ik sprak er al over met burgemeester Bart De Wever, dit is niets nieuws."

  "Het was nooit de bedoeling om met Zulte Waregem naar Antwerpen te verhuizen. Met Oostende heb ik die band niet. Dat de club promoveerde, was eigenlijk negatief, maar nu is het een voordeel."

  De Wever: "Ziet er niet goed uit voor Antwerps project"

  Bart De Wever heeft vrijdag ook zijn commentaar gegeven op de nieuwe wending in de soap met zijn stad als inzet.

  De burgemeester benadrukt nogmaals dat hij "enkel iets goeds wou doen voor het Antwerpse voetbal": "Ik heb nooit zelf geprobeerd om een andere club over te brengen naar Antwerpen."

  "Ik geloof wel dat er in Antwerpen een enthousiasmerend project kan opgestart worden met de hulp van investeerders. Het ziet er nu niet goed uit voor dit project, maar het zou verkeerd geweest zijn als we gewoon achterover hadden geleund met een stadion in ons bezit."

  "Misschien kom ik in het rijtje van Antwerpse politici die geprobeerd hebben om er iets van te maken en niet slaagden. Als dit verhaal niet goed afloopt, is dat een jammere zaak voor het Antwerpse voetbal, maar dan ben ik daar niet verantwoordelijk voor."