• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rode Duivels krijgen docureeks op de VRT

  Kompany is de aanwezigheid van camera's wel gewend.

  Straks komt er een docureeks op de VRT rond de Rode Duivels. De kijkers krijgen daarin een blik achter de schermen bij de nationale ploeg in de WK-kwalificatiecampagne. De camera's draaien al volop, maar de reeks is wel pas voor het volgende tv-seizoen.

  De Rode Duivels zijn "hot". De tickets voor de interlands vliegen de deur uit en ook met de Duiveluitdagingen is duidelijk dat de nationale ploeg hard leeft.

  Een docureeks past perfect in dat verhaal. Bondscoach Marc Wilmots en co worden nu al enkele maanden op de voet gevolgd door een cameraploeg van productiehuis Bonka Circus. Ook tijdens de stage in de VS zijn de camera's erbij.

  Het is wel nog onzeker hoeveel afleveringen Bonka Circus, mede opgericht door Vincent Kompany, zal maken. Dat hangt af van de eventuele kwalificatie voor het WK. Ook wanneer het programma wordt uitgezonden, is daarvan afhankelijk.

  Over de inhoud kan VRT-woordvoerder Björn Verdoodt nog niet veel kwijt. "Het programma is in volle voorbereiding. Het zal wel een gedetailleerd beeld geven van hoe het er aan toe gaat bij de nationale elf."

  De Rode Duivels stappen met hun docureeks in de voetsporen van onder andere de Franse en de Duitse ploeg.