• home
 • video
 • pas verschenen

  Club haalt jonge verdediger bij Arsenal

  Sportief manager Arnar Gretarsson is trots met aanwinst Elton Monteiro.

  Club Brugge heeft zijn tweede transfer voor volgend seizoen beet. De 19-jarige verdediger Elton Monteiro verlaat het B-team van Arsenal voor blauw-zwart.

  "Ik ben heel blij", zegt Monteiro, die de Zwitserse en de Portugese nationaliteit bezit.

  "Mijn sterke punten zijn volgens mij m'n snelheid en balgevoel. Met mijn 1,91 meter sta ik ook mijn mannetje in de luchtduels. Ik koos voor Club omdat het een grote naam in Europa is en ze elk jaar voor de prijzen spelen.”

  "Monteiro is een grote belofte. Onze scouts volgden hem al een tijdje bij het tweede team van Arsenal", zegt sportief manager Arnar Gretarsson. "Hij zal hard moeten werken, maar als hij zich ontwikkelt zoals we verwachten zal hij zich komend seizoen kunnen bewijzen."

  Monteiro is al de tweede versterking van Club met het oog op volgend seizoen. Eerder zette de Griek Spyros Fourlanos zijn kribbel op Jan Breydel. Club haalde de ook al 19-jarige centrale middenvelder weg bij Panathinaikos.