• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Beslis pas later over de Tour"

  De Zwitser laat de Tour misschien schieten dit jaar.

  Fabian Cancellara reed een bescheiden tijdrit in de Ronde van België. De Zwitser van RadioShack eindigde op bijna twee minuten van Tony Martin. "Deze chrono was geen doel op zich", zegt ploegleider Dirk Demol.

  Het was een opvallend beeld vandaag in Beveren. Tijdritspecialist Fabian Cancellara kwam binnen met een zeer matige tijd voor zijn doen.

  "Fabian heeft dit jaar weinig gewerkt aan zijn tijdrit", legt Demol uit. "Hij lag na Roubaix even stil en is woensdag pas begonnen aan de opbouw van zijn conditie. In de Ronde van Zwitserland wordt daar voort aan gesleuteld."

  Het is nog niet zeker dat Cancellara de Tour rijdt. "Dat beslissen we na Zwitserland. De sponsors hebben ook hun zegje, maar dat zien we dan wel."

  Cancellara zelf legt zich alvast geen druk op. "Ik wil gewoon genieten nu en veel koersen rijden", zegt hij aan Sporza. "Mijn deelname aan de tour wordt later pas beslist."

  "Mijn enige echte doel is het WK in Firenze, daar gaat momenteel alle aandacht naartoe. De rest laten we nog even bezinken. Er is geen doorslaggevende factor of ik de Tour wel of niet rijd."