• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong: "Di Luca, ben je echt zo f*** dom?"

  Lance Armstrong reageert op de dopingzaak rond Di Luca

  Renners en volgers reageren woedend op het dopingnieuws over Danilo Di Luca. "De Killer van Spoltore is de Spuiter van Spoltore geworden", zegt Renaat Schotte. Ook Lance Armstrong, zelf toch ook niet onbesproken, deed een duit in het zakje. Een kleine greep uit de strafste reacties uit de buik van het peloton.

  Niet alleen het slechte weer, maar ook de positieve dopingtest waren vrijdag hét gespreksonderwerp in de Giro. "Het is grote een ontgoocheling", zegt Sporza-commentator Renaat Schotte.

  "Di Luca heeft toch een belangrijke rol gespeeld in deze Giro. Zo bracht hij de favorieten terug naar voren in de rit die zijn ploegmaat Santambrogio wist te winnen. Je kunt zeggen dat hij de Giro gekruid heeft."

  "Het stuit me tegen de borst dat de controle al op 29 april was en Di Luca toch mocht starten. Waarom moet dat zo lang duren? Di Luca zal de geschiedenis alvast niet ingaan als de Killer van Spoltore, maar de Spuiter van Spoltore."