• home
 • video
 • pas verschenen

  "Investeerders moeten Antwerp boost geven"

  Antwerp-CEO Hofmans is tevreden met de nieuwe investeerders.

  De kans dat er komend seizoen een Antwerpse club in eerste voetbalt, lijkt zo goed als onbestaand. Maar tweedeklasser Antwerp blijft niet bij de pakken zitten. De oudste club van het land gaat samenwerken met een investeerdersgroep rond de internationale voetbalmakelaar Saif Rubie.

  "De samenwerking moet onze club financieel en sportief een nieuwe boost geven", zegt CEO Gunther Hofmans. "Begin volgende week willen we onze nieuwe - offensieve - coach voorstellen."

  "Daarna wil Antwerp zijn kern versterken. Onze partners beschikken over een uitgebreid scoutingsnetwerk en willen toptalent naar de club halen."

  Antwerp begint volgend seizoen aan z'n tiende seizoen op een rij in de tweede klasse.

  "Met jeugd naar Beerschot-terreinen"

  Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft vrijdag een delegatie van Antwerp ontvangen. "Niet omdat we in het Olympisch Stadion op het Kiel willen spelen", zegt Hofmans.

  "We zijn wel vragende partij om met onze jeugd op de oefenterreinen van Beerschot te spelen. Wij nemen er graag de jeugd en de vrouwen van Beerschot bij."

  "Eén topclub vormen in Antwerpen is onze prioriteit, daar werken we aan."

  "Financieel hebben we al een mooie weg afgelegd. Jammer genoeg blijven de sportieve prestaties voorlopig achter. Hopelijk kunnen we nu op wat meer steun van de stad rekenen."