• home
 • video
 • pas verschenen

  "Een Belg in week 2 zou onverwacht zijn"

  Johan Van Herck met David Goffin.

  Met Xavier Malisse, David Goffin en Steve Darcis staan drie Belgische mannen op de hoofdtabel van Roland Garros. Sporza peilde bij Daviscup-coach Johan Van Herck naar hun kansen. "Xavier en David kunnen iets doen op een grandslamtoernooi", vindt Van Herck.

  Xavier Malisse en David Goffin zijn rechtstreeks geplaatst, Steve Darcis via de kwalificaties.

  "Xavier en David zijn spelers die iets kunnen doen op een grandslamtoernooi", vindt Daviscup-kapitein Johan Van Herck.

  "Maar hun voorbereiding kon beter. Xavier moest met een blessure opgeven in Rome. En David verloor in de eerste ronde in Düsseldorf. Een Belgische man in de tweede week van Roland Garros zou onverwacht zijn. Je moet realistisch zijn."

  Hun loting valt alvast niet mee. David Goffin (ATP-57) ontmoet met Novak Djokovic de nummer 1 en Xavier Malisse (ATP-54) komt tegen het Canadese toptalent Milos Raonic (ATP-16) te staan. "Het is afwachten hoe ze daarmee omgaan. Een grandslam is geen gewoon toernooi", zegt Van Herck.

  "Malisse is nog erg gedreven"

  Malisse (foto) is aan één van zijn laatste seizoenen bezig. "Misschien zat er meer in, maar ik vind dat hij een mooie carrière achter de rug heeft", vindt Van Herck.

  "Enkele weken geleden heb ik hem nog zien trainen. Hij is nog erg gedreven en wil zijn slagen verbeteren."

  "Gravel is zijn ding niet, maar ik verwacht wel dat we dit jaar nog mooie dingen van hem zullen zien op gras en hardcourt."

  Voor Goffin is 2013 een erg moeilijk jaar. "Vorig jaar ging het extreem snel voor hem, te snel. Nu moet hij aan zijn nieuwe status wennen. Als hem dat lukt, komt zijn talent weer boven drijven."