• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels willen vak vol vrouwelijke fans

  Tegenprestatie: de Duivels stellen zich ten dienste van hun vrouwelijke collega's

  Voor de wedstrijd België-Servië van 7 juni willen de Rode Duivels de grootste vrouwelijke spionkop in de geschiedenis van de Rode Duivels. Voor alle vrouwelijke fans wordt een speciaal vak gecreëerd in het Koning Boudewijnstadion. Als tegenprestatie stellen Dries Mertens en co zich ter beschikking van hun vrouwelijke collega's.

  Op 7 juni speelt onze nationale ploeg in het Koning Boudewijnstadion tegen Servië. Voor die match heeft Dries Mertens, in naam van alle Rode Duivels, de Belgische vrouwen opgeroepen om samen te komen supporteren en een grote vrouwenspionkop te vormen.

  Belgische vrouwen hebben een stevige reputatie als het op supporteren aankomt, maar toch zien we hen te weinig in het stadion. Daarom hebben de Rode Duivels een vak voor hen gereserveerd, zodat ze een prominente plaats in het stadion krijgen.

  Bemachtig je plaats in het stadion

  Vrouwen die hun plaats in het stadion willen bemachtigen kunnen via www.facebook.com/belgianreddevils met foto’s en filmpjes bewijzen dat ze vurige supporters zijn. Dat kan door leuzen te scanderen, zich in de nationale driekleur te tooien of de Rode Duivels op een persoonlijke en originele manier aan te moedigen.

  Vrouwen die overtuigend uit de hoek komen, krijgen de kans om een ticket voor het vak te kopen. Voor alle duidelijkheid: de tickets voor het vrouwenvak zijn niet ten koste van de andere fans gegaan, maar werden door de partners van de KBVB speciaal in het kader van de vijfde Duiveluitdaging gereserveerd voor vrouwen.

  Als de vrouwen het vak gevuld krijgen, stellen de Rode Duivels zich als tegenprestatie volledig “ten dienste” van vrouwelijke voetbalsters. Tijdens een speciaal georganiseerde trainingswedstrijd zal een delegatie Rode Duivels een luxe sparringpartner zijn voor vrouwelijke voetballers en gaan ze het vrouwenvoetbal de aandacht geven die het absoluut verdient.