• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende toont veel karakter bij Aalstar

  Het werd een spannende strijd in het Forum (archieffoto).

  Oostende heeft de thuisnederlaag in de eerste match van zijn halve finale in de play-offs tegen Aalstar rechtgezet. Oostende boog in het tweede duel een achterstand om en won met 78-84.

  In een kolkend Forum verzorgde Aalstar het spektakel in het eerste kwart. Rebounds, dunks en driepunters, alles lukte.

  Oostende moest zo met een pijnlijke 30-16 aan het tweede kwart beginnen. De twee teams misten daarin veel shots, maar Oostende profiteerde van de fouten in de Aalstar-verdediging om de kloof te verkleinen tot 45-35.

  Oostende bleef in de ommekeer geloven en kwam via een driepunter van Stojic gelijk bij 51-51. Even later stond Oostende zelfs een eerste keer voor bij 55-56.

  Het gaf de kustploeg vleugels voor het laatste kwart, daarin kwam de zege van de bezoekers niet meer in gevaar. Na de match laaiden de emoties hoog op. Het kwam tot een opstootje tussen de spelers.

  Zaterdag volgt de derde match in Oostende.

  Aalstar-Oostende 78-84

  Quarters: 30-16, 15-19, 12-27, 21-23
  Topschutters Aalstar: Tofi 23, Thompson 18
  Topschutters Oostende:
  Serron 20, Djordjevic 19

  Dreesen: "Oostende toonde zijn klasse"

  Thomas Dreesen reageert ontgoocheld, maar de Aalstar-speler geeft de strijd niet op. "Zaterdag proberen we opnieuw een wedstrijdje te pikken in Oostende", zegt Dreesen aan Sporza.

  "We begonnen met veel agressie en vertrouwen aan de match. Vanaf het derde kwart was Oostende scherper. Ze maakten het goed af. Op zulke momenten tonen ze hun klasse en ervaring."

  "We kennen onze fouten. Het komt er op aan om in de volgende matchen minder balverlies te lijden. De vermoeidheid begint mee te spelen, maar dat is ook zo voor Oostende."

  Dreesen tilt niet zwaar aan het relletje na de match. Dat hoort bij basketbal in de play-offs. Dat is gewoon het bewijs dat iedereen echt wil winnen."

  Gjergja: "Klaar voor derde match? Natuurlijk"

  • Brad Dean (Aalstar-coach): "In de tweede helft vonden we geen oplossingen tegen de sterke verdediging van Oostende. Bovendien gooiden zij ook alles binnen. We moeten alles nu vergeten. Zo gaat dat in de play-offs. We weten dat we kunnen winnen in Oostende."
  • Dario Gjergja (Oostende-coach): "Ons plan in de eerste helft werkte niet, maar dat is nu niet belangrijk. Aalstar scoorde heel vlot in het begin van de match. In de tweede helft hebben we heel goed verdedigd. Dat was ongelooflijk van mijn spelers. Of we klaar zijn voor de derde match? Natuurlijk."
  • Quentin Serron (speler Oostende): "We zijn altijd blijven knokken. Dit is de overwinning van het hart."