• home
 • video
 • pas verschenen

  Devries: "Wickmayer moet nu goed nadenken"

  Yanina Wickmayer nam onlangs afscheid van haar coach Vladimir Platenik. Wickmayer moet nu op zoek naar een nieuwe coach en dat is niet ideaal met Roland Garros om de hoek. "Als een coach zijn wil wil opdringen, dan is dat lastig voor haar", zegt Ann Devries.

  Gisteren verloor Yanina Wickmayer in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Brussel. "Ik heb nog geen nieuwe coach op het oog, daar ben ik nog niet mee bezig", zei ze na haar nederlaag.

  "Opnieuw een trainerswissel is niet bevorderlijk voor het vertrouwen met het oog op Roland Garros", zegt Ann Devries, de kapitein van de Fed Cup-ploeg en ex-trainer van Wickmayer. "Maar ik denk wel dat ze zich kan herpakken."

  "Het blijkt voor Yanina moeilijk om met bepaalde mensen samen te werken. In het begin moet je bepalen hoe je gaat samenwerken en aan wat je zal werken."

  "Het is voor haar niet makkelijk om zich aan te passen. Yanina verandert niet graag iets aan haar spel. Als een coach zijn wil dan wil opdringen, dan is dat lastig voor haar."

  "Elke keer moeilijker om de juiste persoon te vinden"

  Devries heeft wel goeie raad voor haar ex-poulain. "Yanina moet nu goed nadenken welke stappen ze wil ondernemen om de volgende stap in haar carrière te zetten. We zeggen al de hele tijd dat ze stabiliteit moet vinden en ik denk dat ze daar zelf ook naar op zoek is."

  "Ze is heel perfectionistisch en als de resultaten niet meteen volgen, dan maakt ze snel de keuze om de samenwerking te stoppen. Het is niet vanzelfsprekend om de juiste persoon te vinden, maar nu wordt het elke keer moeilijker."

  "Yanina wordt nu 24 jaar en staat rond de 40e plaats op de wereldranglijst. Ik denk dat ze wel de capaciteiten heeft om in de top 20 te staan."