• home
 • video
 • pas verschenen

  Brepoels: "STVV beslist of ik nog coach ben"

  Brepoels was aan zijn tweede periode bij STVV bezig.

  De dagen van Guido Brepoels bij STVV lijken geteld. Voorzitter Bart Lammens wil tegen het weekend werk maken van een nieuwe trainer. Yannick Ferrera, ex-coach van Charleroi, is één van de kandidaten. Brepoels zelf wil blijven en wil daar voor inleveren.

  "De kans dat we met Guido verder gaan is kleiner dan de kans dat we onze samenwerking beëindigen", zegt Lammens (op de kleine foto) aan Sporza. "Ons budget voor volgend seizoen is kleiner dan dat van het voorbije jaar en dus moet iedereen inbinden, ook de trainer."

  "Ik wil tegen het weekend werk maken van een nieuwe trainer. Er zijn veel trainers die werkloos zijn. We worden overstelpt met sollicitaties. Yannick Ferrera (ex-Charleroi) is één van de kandidaten, Peter Balette (assistent bij Standard) is een kwakkel."

  Brepoels heeft zich in twee trainersperiodes bij STVV ontpopt tot held van de club. In 2008 ging hij er aan de slag en pakte meteen de titel in de tweede klasse. In zijn eerste seizoen in de hoogste afdeling haalde STVV meteen Play-off I.

  In 2011 werd hij na een slechte reeks ontslagen. In de zomer van 2012 kwam STVV na het ontslag van Franky Van der Elst toch weer bij Brepoels terecht.

  Brepoels: "Ik ben bereid om in te leveren"

  Guido Brepoels betreurt de huidige gang van zaken bij STVV. "In de winterstop werd de kern serieus afgeroomd zodat ik met een onervaren groep jongeren aan de bak moest", zegt de coach.

  "Vanaf de eerste dag hebben we geknokt, met als resultaat dat we 33 punten pakten en tot op de laatste dag meededen voor de eindronde."

  "Ik begrijp dat ik moet inleveren en ben tot op bepaalde hoogte ook bereid om dat te doen, omdat ik in dit project geloof. Als Cercle straks promoveert, starten we in tweede met dezelfde wapens want er is geen ploeg die een rugzak van eerste meekrijgt. Voor ons is dat een enorme troef."

  "Ik wil blijven maar niet voor een spreekwoordelijke kist appelen en peren. Ik heb op dit moment geen andere aanbieding. STVV beslist of ik morgen nog trainer ben of niet.”