• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische volleymannen beginnen met zege

  België (archieffoto) is te sterk voor Oostenrijk.

  De Belgische volleybalmannen hebben hun eerste match in de WK-kwalificatieronde in Kortrijk gewonnen. België was met 1-3 (13-25, 25-19, 14-25, 19-25) te sterk voor Oostenrijk. "We speelden drie sets op een vrij hoog niveau", zegt Frank Depestele.

  De Belgen begonnen uitstekend aan de match. Met een sterke Tuerlinckx en Depestele wonnen de Belgen de eerste set vlot met 13-25.

  In de tweede set liep het minder vlot voor de Belgen. Ze kwamen 3-1 achter en kregen de zaken niet meer omgedraaid: 25-19.

  Het begin van set drie verliep spannend. Bij 11-12 kwamen de Belgen een eerste keer op voorsprong en dat gaven ze niet meer uit handen. De Oostenrijkers konden nog maar drie puntjes maken en verloren de set met 14-25. België rook de zege en pakte de vierde set én de match met 19-25.

  Zaterdag spelen de spelers van bondscoach Dominique Baeyens tegen de jonge Roemenen, zondag volgt een op papier makkelijke opdracht tegen Noord-Ierland. Als de Belgen hun groep winnen stoten ze meteen door naar de derde voorronde. De tweede in de groep moet de tweede voorronde afwerken.

  Speelden voor België: Depestele, Deroo, Verhanneman, Van de Voorde, Klinkenberg, Verhees, Dejonckheere
  Kwamen in: Tuerlinckx, Coolman, Van den Dries

  Depestele: "Eerste stap is gezet"

  "We speelden drie sets op een vrij hoog niveau, zonder fouten", zegt Frank Depestele. "Alleen in de tweede set was het minder, daarin waren we niet op niveau."

  "We maakten fouten, door concentratieverlies. Misschien ging het in de eerste set te makkelijk? We kwamen direct achter en konden dat niet herstellen."

  "Ik denk dat we gewoon een beetje harder hadden moeten spelen. Want zelfs tegen "Janneke en Mieke" moet je goed spelen om te winnen. Maar kom, de zege is binnen, dat is het belangrijkste. De eerste stap is gezet."