• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gravel is moeilijk voor Flipkens en Wickmayer"

  Na de gouden periode met Justine Henin en Kim Clijsters rekent België in Parijs op Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer. Fed Cup-kapitein Ann Devries wikt en weegt de kansen van beide vrouwen. "Met een goeie loting is de tweede week halen wel mogelijk."

  Kirsten Flipkens is op Roland Garros beschermd als reekshoofd, Yanina Wickmayer niet. "Het zijn wel twee vrouwen die resultaten kunnen neerzetten, al spelen ze allebei liever op snelle banen", zegt Devries.

  "Bij een grandslamtoernooi komt er meer stress en spanning bij en de loting zal zeker ook een grote rol spelen. Ik ben er wel van overtuigd dat ze allebei klaar zullen zijn."

  "Voor Kirsten en Yanina is Roland Garros misschien het grandslamtoernooi waar ze het minste kans maken. Gravel is een moeilijke ondergrond voor hen, omdat ze allebei een agressieve speelstijl hebben."

  Wat mogen we dan verwachten van de beste tennissters van België? "Met een goeie loting en goed tennis is de tweede ronde halen wel mogelijk", denkt Devries.