• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "De stage in de VS zal ons deugd doen"

  Marc Wilmots kijkt uit naar de stage in de VS.

  De Rode Duivels zijn vandaag op oefenstage vertrokken naar de VS, waar ze woensdagnacht in Cleveland een oefeninterland afwerken tegen Amerika. Op 7 juni spelen de Duivels op de Heizel het WK-kwalificatieduel tegen Servië. "We zijn klaar om er een mooie stage van te maken", zegt bondscoach Marc Wilmots.

  "Het is mooi dat we eens zo lang samen kunnen zijn", zegt Wilmots. "Het is goed dat we eens kunnen zien hoe iedereen zich gedraagt in de groep. We zijn klaar om er een mooi oefenkamp van te maken."

  'Ik wou de spelers met het oog op de match tegen Servië geen 7 dagen niks laten doen. We gaan individueel bekijken hoe we iedereen fit kunnen houden. Daarnaast willen we veel plezier maken. Mentaal zal dit ons deugd doen. Het is de bedoeling om een goed evenwicht te vinden tussen inspanning en ontspanning."

  Wilmots is niet bang voor de fysieke gevolgen van de reis. "Fysiek zal er geen probleem zijn. De spelers zullen in het vliegtuig een speciale bril dragen tegen de jetlag. We zitten ook maar twee keer zes uur in het vliegtuig. En voor de rest zijn de omstandigheden perfect. Er zijn al heel wat leden van de medische staf die onze komst voorbereiden. We moeten niet zeuren over vermoeidheid."

  "Het gaat beter met Eden Hazard"

  Er stappen donderdag 17 Rode Duivels op het vliegtuig. "Steven Defour gaat rechtstreeks naar daar. Ik heb de toestemming gegeven om zijn verplichtingen met Porto na de titel na te komen", zegt Wilmots. "In de VS komen Jan Vertonghen, Moussa Dembele, Eden Hazard en Vincent Kompany later bij de groep."

  Twee spelers in de groep hebben kwaaltjes. "Simon Mignolet heeft vocht in zijn knie en krijgt een aangepast programma. Christian Benteke heeft wat last van zijn lies, maar dat komt in orde. Met de hamstringblessure van Eden Hazard gaat het beter. Het is afwachten hoe het met hem zal gaan als hij bij de groep komt."

  Thorgan Hazard: "Bewijs van mooie dingen"

  Thorgan Hazard zit voor het eerst bij de selectie van de Rode Duivels. "Natuurlijk hoop ik tegen de VS al op enkele speelminuten", zegt de aanvallende middenvelder.

  "Deze selectie is het bewijs dat ik bij Zulte Waregem mooie dingen heb laten zien. Ik ben blij met mijn prestaties. Het is mooi dat ik nu samen met mijn broer Eden bij de Rode Duivels zit."

  Hazard is nog niet bezig met zijn toekomst. "We zullen wel zien. Ik heb nog niet met mijn manager gesproken. Ik zal samen met hem en Chelsea (eigenaar van Hazard, red.) beslissen."

  De Bruyne: "Dit is de beste oplossing"

  Kevin De Bruyne kijkt uit naar de trip naar de VS. "Het is een mooie bestemming", zegt de middenvelder aan Sporza.

  "Ik had natuurlijk graag wat vroeger tegen Servië gespeeld, maar wij maken de kalender niet. We moeten ons aanpassen en daarom is deze stage de beste oplossing. Het was geen optie om iedereen eerst een week vakantie te geven en daarna opnieuw te beginnen op te bouwen naar de match in Brussel."

  "Ik denk nog niet te veel aan Servië. Dat komt wel als we terug in België zijn. Nu wil ik eerst genieten met mijn vrienden en fit blijven."

  Vermaelen: "Ik denk al aan de Serviërs"

  Thomas Vermaelen heeft ook zin in het avontuur in de VS. "Maar Servië zit al in ons hoofd", zegt hij.

  "Het is leuk om naar de Verenigde Staten te gaan. We komen niet elke dag in New York en Cleveland. Het wordt wel geen vakantie natuurlijk. We willen goed presteren tegen de VS. Dat is belangrijk met het oog op de wedstrijd tegen de Serviërs."

  "Het is een lang seizoen geweest, maar iedereen is fit. Alle spelers hebben goed gepresteerd bij hun club. De sfeer in onze groep is ook al lang uitstekend. Dat zie je op het veld."