• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Vaste waarde in top 8 worden"

  Gert Vande Broek gelooft in de huidige generatie volleybalspeelsters.

  Net als de mannen speelt het nationale vrouwenvolleybalteam deze week in Kortrijk in de eerste ronde van de WK-kwalificatie. En net als de mannen mikken de vrouwen op de eerste plaats. "We moeten niet onnozel doen, we moeten gewoon winnen."

  "Portugal en Zwitserland komen met de ambitie om minstens tweede te eindigen en zullen dus zeker proberen om tegen ons voor een verrassing te zorgen", zegt bondscoach Gert Vande Broek.

  "Zwitserland zullen we in het bijzonder in de gaten houden, omdat ze ook in september onze tegenstander zullen zijn op het EK in Zürich. Noord-Ierland mag ons geen problemen opleveren."

  Respect voor de tegenstander dus, maar toch mikt Vande Broek op de eerste plaats. "We hebben niet alleen het thuisvoordeel, maar ook een kwaliteitsvolle generatie speelsters, met wie we op langere termijn moeten durven te kijken."

  "We moeten het niveau nog kunnen opkrikken. En dan vind ik dat we een vaste waarde moeten kunnen worden in de top 10 of zelfs top 8 van Europa. We moeten een ploeg worden waar ze in Europa altijd rekening mee houden."

  Aelbrecht: "Niet onnozel doen, we moeten winnen"

  Freya Aelbrecht, een van de sterkhouders in het team, windt er geen doekjes om: België moet het toernooi winnen. "We moeten niet onnozel doen: Portugal, Zwitserland en Noord-Ierland staan achter ons op de wereld- en Europese ranking."

  "Als we van hen niet winnen, verdienen we het niet om naar het WK te gaan. Oké, elke wedstrijd moet gespeeld worden en we willen niemand onderschatten. Maar groepswinst is ons doel. We willen drie keer knallen voor de kwalificatie."

  Bondscoach Gert Vande Broek wil een vaste waarde worden in de Europese top 8. "Ik was blij verrast toen ik dat las. Dat is heel goed, zo moet je denken."

  Winnaar naar de derde voorronde

  België begint vrijdag aan zijn toernooi, tegen Portugal. Een dag later volgt Noord-Ierland en zondag spelen de Belgische vrouwen tegen Zwitserland. De groepswinnaar gaat naar de derde voorronde, nummer 2 naar de tweede voorronde.