• home
 • video
 • pas verschenen

  Mental coach van RSCA: "Begrijp dat ze me een clown vinden"

  "Het knopje dat een beetje uitstond heb ik mee aangekregen."

  Reyers Laat had dinsdagavond mental coach John Troost te gast. Het geheime wapen van Anderlecht kwam uitlegggen wat zijn inbreng was in de 32e titel van paars-wit.

  "Het zijn de spelers en de coach die het op het veld gedaan hebben", zei de opgewekte Nederlander. "Maar het knopje dat een beetje uitstond heb ik mee aangekregen. Hoe? Door met muziek en de haka (een ceremoniële rugbydans) te werken."

  "Onder meer met Kouyaté, Mbokani en Suarez heb ik persoonlijke oefeningen gedaan. Het ging erom hen zichzelf weer te laten ontdekken, hun krachten naar boven te krijgen en hun energie naar een hoger niveau te brengen. Zo kun je voelen wie je echt bent."

  Met zijn gedrag en uitbundige kleren wekt Troost bij kritische waarnemers de indruk dat hij een clowneske figuur is. Troost: "Dat begrijp ik. Ik gedraag me dan ook een beetje gek. Maar willen we niet allemaal een beetje kind zijn en spelen?" 

  U kunt het gesprek met John Troost, aangevuld met opmerkingen van driesterrenkok Gert De Mangeleer en kinderpsychiatter Peter Adriaenssens, bekijken door bovenaan op het witte pijltje in het lichtgroene vierkantje te klikken.